UPS

UPS-ul este o sursă de alimentare neîntreruptă, cunoscut de asemenea, ca baterie de back-up care asigura alimentarea diverselor echipamente in cazul in care reteau normala de alimentare nu mai functioneaza. Ele sunt diferentiate in functie de tipologia de furnizare a puterii, de puterea furnizata si timpul de back-up oferit. Spre deosebire de o sursă de alimentare auxiliara sau de un generator in regim de aşteptare, care nu asigură protecţie instant la o întrerupere de putere ocazionala – un UPS poate furniza putere instant atunci cand este nevoie, fara nici o intrerupere.

Gama de puteri a UPS-urilor poate acoperii de la functionarea unui calculator obisnuit 500-600VA pana la unităţi care furnizeaza putere pentru centre de date sau clădiri (megawatts).UPS

De obicei timpul necesar de back-up este de 5-15 minute – in functie de numarul si capacitatea bateriilor, până cand un generator diesel intra in parametrii de functionare nominali si poate debita in sistem, sau linia de alimentare este restabilita.

UPS-urile au devenit un element esenţial pentru tot cei ce vor sa se protejeze impotriva fluctuatiilor sau caderilor accidentale de tensiune si sa protejeze echipamentele ce le utilizeaza.

Acolo unde vrei sa securizezi aplicatiile tale vitale, ELIT iti poate oferi o solutie eficient, cu un raport pret/calitate de invidiat.UPS

Sunt realizate atat in versiunea-tower, cat si in versiune rack mounted – folosite in special in aplicatii telecom. Echipamentele produse de ELIT permit cuplarea a pana la 6 unitati in paralel, atat pentru asigurarea redundantei cat si pentru cresterea puterii la aplicatiile in continua dezvoltare.

APLICATII

Un UPS este de obicei folosit pentru a proteja echipamente vitale din :
» aplicatii telecom;
» banci;
UPS » spitale si clinici
» computer centers;
» shopping centers;
» activitati de productie.
Oriunde o intrerupere in alimentarea cu energie electrica poate provoca perturbarea gravă a activitatilor curente.

Tehnologie:
» off-line (standby)
» line-interactive
» on-line (dubla conversie)
UPS
Porturi de comunicare : Contacte libere UPS